Menu

Trauma behandeling

“Verwerking traumatische ervaringen en vervelende gebeurtenissen”
Een aangrijpende gebeurtenis die (hevige) negatieve gevoelens oproept, wordt een traumatische ervaring genoemd. Voorbeelden van traumatische ervaringen zijn: ongeluk, overval, brand, mishandeling, bedreiging, aanranding, verkrachting. Andere voorbeelden van aangrijpende ervaringen die ’traumatisch’ kunnen zijn: pestervaringen, relatiebreuk/ scheiding, ziekte, rouw, (dreigend) ontslag,  teleurstellingen, getuige zijn van mishandeling, faalervaringen etc. Als dergelijke ervaringen niet (goed) worden verwerkt, kunnen allerlei klachten ontstaan.

KLACHTEN ALS GEVOLG VAN EEN TRAUMA OF NARE ERVARING

  • spanning, stressklachten,
  • Somberheid, stemmingswisselingen, woede aanvallen
  • Onzekerheid, angstklachten, huilbuien,
  • slaapproblemen, nachtmerries, flashbacks
  • concentratieproblemen, black outs, vermoeidheid
  • En meer…

ZELFS HEFTIGE TRAUMA’S KUN JE IN ENKELE SESSIES VERWERKEN

Energiepsychologie is een combinatie van methoden & technieken waarmee je op een veilige & ‘versnelde’ manier de ervaring alsnog kunt verwerken, zonder dat je door emoties wordt overspoeld of in de herinnering wordt ‘gezogen’. Als gevolg van deze technieken nemen de klachten (aanzienlijk of geheel) af, verminderen negatieve gedachten en neemt zelfvertrouwen toe!

HET VERSCHIL MET EMDR

Als ervaren EMDR-therapeuten hebben wij ondervonden dat EMDR voor sommige mensen erg pittig kan zijn en soms onvoldoende toereikend is om traumatische klachten geheel te reduceren.  Onze ervaring is dat energiepsychologie een ‘zachtere’ techniek is, sneller (en meer) effect sorteert en ook restverschijnselen zoals concentratieklachten en vermoeidheid uitdooft.

N.B.: de uitspraak ‘tijd heelt alle wonden’ geldt helaas niet voor ‘traumatische’ ervaringen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen die gepest zijn zelfs na 40 jaar nog vele klachten ervaren a.g.v. de pestervaringen. Nieuwe onderzoeken tonen tevens aan dat praten over traumatische ervaringen de klachten bij veel mensen niet verminderen, maar juist verergeren! M.b.v. energiepsychologie verander je het neurologische patroon dat ten grondslag ligt aan het probleem en beïnvloed je je autonome zenuwstelsel, dit correleert met de uitdoving van je klachten. Kortom: kort, krachtig en volledig, zonder er veel over te hoeven praten!

http://www.nu.nl/wetenschap/3755456/effecten-van-pesten-nog-meetbaar-veertig-jaar.html

SCHRIJF JE NU IN!

N.B.: U kunt voor deze behandeling terecht bij ons in Deventer, maar deze behandeling is ook digitaal mogelijk via beeldbellen.
Uiteraard kunt u ons voor vragen of opmerkingen ook bellen op 085 – 303 26 17.

Schrijf je nu in