Menu

Masterclass Positieve Mindset

Leer hoe je (werk)stress & stressvolle situaties kunt gebruiken om positieve (psychologische, gedragsmatige en prestatie-) uitkomsten te genereren!

INHOUD VAN DE MASTERCLASS

Ondanks het heersende idee in onze samenleving dat stress ‘slecht’ voor je is, tonen recente onderzoeken aan dat stress juist versterkend, functioneel en heilzaam kan zijn. Het effect van (werk)stress is grotendeels afhankelijk van onze mindset. Als je gebruik maakt van positieve mindset technieken kan stress jouw prestaties vergemakkelijken, actieve coping bevorderen en beschermen tegen schadelijke effecten van hormonen. Een positieve spiraal.

Achtergrond:
Stress kan zowel negatieve gevolgen (distress) als positieve gevolgen (eustress) hebben. Het meest dominante perspectief in onze samenleving is dat stress ‘negatief’ is, en daarom zijn de meeste interventies gericht op stressreductie of -eliminatie. Maar vaak is het niet mogelijk om (werk)stress te elimineren en soms is dat zelfs niet eens wenselijk, want het elimineren of reduceren van stress kan ertoe leiden dat we prestaties en positieve ontwikkeling (professionalisering) mislopen…. Onze mindset is ‘een manier van denken, je opvattingen en overtuigingen’. Door positieve mindset technieken toe te passen neemt de ‘stress over de stress’ weg en kun je stress (gemakkelijker) accepteren én benutten om betere resultaten te behalen. Zo kun je op een doeltreffende manier gebruik maken van situaties, kansen of middelen. Positieve mindset technieken helpen je dus om beter te presteren en om je fysiek, psychologisch en mentaal beter te voelen.

Schrijf je nu in

WERKWIJZE: MASTERCLASS POSITIEVE MINDSET

De Masterclass Positieve Mindset is een online masterclass mett een combinatie van wetenschappelijke theorie en praktische Positieve Mindset technieken. We starten met een interactieve bespreking van (recente) wetenschappelijke inzichten over (de effecten van) stress en positieve mindset. Vervolgens maken we de vertaalslag naar praktische positieve mindset technieken. Daarna gaan de deelnemers (in break out rooms) met enkele positieve mindset technieken aan de slag.

WANNEER GEVEN WE DEZE TRAINING

Op aanvraag
meer informatie: 0633974945

Schrijf je nu in