Menu

Cursus Energy Psychology (nascholing)

“Na-/bijscholingscursus voor (mentale) zorgprofessionals zoals psychologen, psychiaters, coaches, etc.”
Met deze cursus leren deelnemers praktische Energy Psychology technieken waarmee zij hun cliënten kunnen helpen om angsten, stress en (de gevolgen van) trauma’s te reduceren. Het effect van deze technieken is meestal al na één sessie merkbaar. Daarom is Energy psychology een nuttig instrument voor elke (mentale) zorgprofessional!

WANNEER GEVEN WE DEZE TRAINING

Wanneer: Waar:
Tweedaagse cursus op aanvraag in overleg

WAT KOMT ER AAN BOD

  • Theorie en achtergrondinformatie
  • Demonstraties van de technieken
  • Oefenen met het toepassen van de technieken
  • Zelf ervaren
  • uitwisselen van praktijkervaringen en vertaalslag naar eigen praktijk
  • En meer…

INHOUD VAN DE TRAINING

Psychologie is een gedragswetenschap dat zich bezighoudt met het innerlijke leven en het gedrag van mensen. ‘Energy Psychology’ is een (relatief nieuwe) richting binnen de psychologie dat het effect van energie(systemen) op gedrag en emoties (en vice versa) bestudeerd en behandeld. Binnen de Energy psychology wordt veelal gebruik gemaakt van (wetenschappelijk onderzochte) energiepunten. Energy psychology technieken zijn praktische technieken die zeer effectief zijn voor het reduceren van angst, stress en trauma’s. Met behulp van deze technieken wordt het emotionele brein en autonome zenuwstelsel gestimuleerd en het neurologische patroon -dat aan het probleem ten grondslag ligt – veranderd. Hierdoor doven  angst- en paniekklachten, stressklachten en posttraumatische stressklachten uit. Omdat de cliënt niet/ nauwelijks over het probleem hoeft de praten zijn deze technieken ook zeer effectief voor mensen die niet (veel) over hun probleem willen praten of moeite hebben om hun emoties te uiten.

WERKWIJZE

In de cursus leren deelnemers energy psychology technieken. Het aanleren van de technieken zal enerzijds gebeuren door inzicht, (wetenschappelijke) theorie en demonstraties en anderzijds door trainen van verschillende technieken in duo’s en subgroepjes. De deelnemers passen de technieken op elkaar toe en kunnen zodoende het effect van de technieken direct waarnemen én zelf ervaren.
Na het volgen van deze cursus zijn de deelnemers in staat om energy psychology technieken toe te passen en integreren in hun eigen dagelijkse professie (therapie/ coaching).

De training wordt begeleid door twee trainers die gespecialiseerd zijn in energy psychology.
De groep bestaat uit 6-12 deelnemers.

SCHRIJF JE NU IN!

Wil je je nu inschrijven? Dat kan geheel vrijblijvend via ons inschrijfformulier. Uiteraard kunt u ons voor vragen of opmerkingen ook bellen op 085 – 303 26 17.

Schrijf je nu in