Menu

Inleiding Power Dynamics

Voor evenwichtige samenwerkingsrelaties
De training Inleiding Power dynamics is bedoeld voor alle artsen, al dan niet in opleiding tot specialist (aios, anios, startende én ervaren medisch specialisten) die willen kennismaken met de begrippen power dynamics en deep democracy in samenwerkingsrelaties. In de training leer je een krachtenveldanalyse maken van samenwerkingen en krijg je praktische tools aangereikt om invloed uit te oefenen op power dynamics en deep democracy te vergroten.

WANNEER GEVEN WE DEZE TRAINING

Op AANVRAAG (bijv. in company) In company of in ons energy/trainingscentrum Vital Wellbeing http://www.vitalwellbeing.nl
 Via open inschrijving bij Academie voor Medisch Specialisten (opleidingsinstituut van de Federatie Medisch Specialisten) op  3 maart (2025) of 6 oktober (2025) Zie: Training Inleiding Power dynamics – De Academie voor medisch specialisten (academiemedischspecialisten.nl)

WAT KOMT ER AAN BOD

  • Je maakt kennis met de begrippen power dynamics en deep democracy
  • Je leert hoe samenwerkingsrelaties hierdoor worden beïnvloed
  • Je ontdekt hoe je snel een krachtenveldanalyse maakt
  • Je maakt kennis met tools om power dynamics en deep democracy te beïnvloeden
  • En meer…

INHOUD VAN DE TRAINING

Als medisch specialist, aios of anios ben je onderdeel van verschillende samenwerkingsrelaties; binnen de vakgroep bijvoorbeeld, maar ook in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden én met ondersteunend personeel.

Wanneer je vakgroepvoorzitter, medisch manager of bestuurder bent, werk je daarnaast samen met bedrijfskundig managers en/of de raad van bestuur. Wanneer je opleider of supervisor bent, werk je samen in de opleidersgroep en met de aios.

Elke samenwerking kent zijn eigen dynamiek. En binnen een samenwerking kan iedereen de samenwerking anders ervaren. De werking van ‘power dynamics’ (machtsdynamieken) en de mate van ‘deep democracy’ (besluitvorming met ruimte voor alle meningen) spelen hierbij een grote rol.

Voor elke aios, anios en medisch specialist is het belangrijk om je bewust te zijn van de factoren die het evenwicht in een samenwerking bepalen. Deze factoren wil je positief beïnvloeden en benutten.

WERKWIJZE

De training Inleiding Power dynamics is bedoeld voor alle aios, anios, startende én ervaren medisch specialisten die willen kennismaken met de begrippen power dynamics en deep democracy in samenwerkingsrelaties. In de training leer je een krachtenveldanalyse maken van samenwerkingen en krijg je praktische tools aangereikt om invloed uit te oefenen op power dynamics en deep democracy te vergroten. De training sluit af met een neuroscience experiment gericht op een krachtige uitstraling.

De training wordt begeleid door Noël Battal en Natasja Looman beiden psycholoog, hypnotherapeut en trainer. Zij hebben meer dan 20 jaar werkervaring. Natasja Looman doet daarnaast onderzoek naar intraprofessioneel samenwerken tussen artsen en de rol van context, cultuur en machtsdynamiek. In november 2022 promoveerde zij op dit onderwerp. In een training komen Noël en Natasja snel tot de kern. Je maakt kennis met praktische technieken die je direct kunt toepassen in je eigen situatie.

SCHRIJF JE NU IN!

Wil je je nu inschrijven? Dat kan via de website van www.academiemedischspecialisten.nl of via ons inschrijfformulier. Uiteraard kunt u ons voor vragen of opmerkingen ook bellen op 0633974945.

Schrijf je nu in