Menu

Veilig werk-/ leerklimaat (training)

Oefen invloed uit op een veilig werk- en leerklimaat

De training veilig werk- en leerklimaat is bedoeld voor ervaren professionals zoals medisch specialisten, opleiders, supervisors, vakgroepvoorzitters, medisch managers en bestuurders. Je maakt diepgaand kennis met de begrippen power dynamics en deep democracy en leert vervolgens over de rol en werking ervan. Daarna oefen je samen met een trainingsacteur hoe je negatieve aspecten van power dynamics herkent en bespreekbaar maakt én positief invloed uit kunt oefenen op het versterken van een veilig werk- en leerklimaat.

WANNEER GEVEN WE DEZE TRAINING

Wanneer:Waar:
Eendaagse cursus op AANVRAAG (bijv. in company)
In company of in ons energy/trainingscentrum Vital Wellbeing zie: http://www.vitalwellbeing.nl
Wanneer:Waar:
Via open inschrijving bij Academie voor Medisch Specialisten (opleidingsinstituut van de Federatie Medisch Specialisten) op 29 november (2024) of 11 maart (2025) of 15 okt (2025)zie: https://demedischspecialist.nl/academie/trainingsaanbod/training-investeren-een-veilig-werk-en-leerklimaat

WELKE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

  • Je Herkent power dynamics en deep democracy in de leer- en werkomgeving
  • Je krijgt diepgaand inzicht in de rol en werking van power dynamics en deep democracy
  • Je leert hoe je negatieve aspecten van power dynamics herkent en bespreekbaar maakt
  • Je oefent met tools om positieve invloed uit te oefenen op power dynamics
  • En meer…
  • Geen categorieën

INHOUD VAN DE TRAINING

Er is veel aandacht voor het versterken van een veilig werk- en leerklimaat. Binnen de medische zorg bijvoorbeeld zowel vanuit de LAD, De Jonge Specialist als de Federatie. Binnen een veilig leer- en werkklimaat kan gezond en veilig worden gewerkt en kan onbevreesd worden geleerd.

De werking van ‘power dynamics’ en de mate van ‘deep democracy’ zijn belangrijke factoren die de ervaren veiligheid binnen de werk- en leeromgeving bepalen. De werking van power dynamics zegt iets over de machtsdynamiek, de mate van deep democracy over de ruimte die – bij besluitvorming – wordt gegeven aan alle meningen.

Als medisch specialist, verpleegkundig specialist, opleider of supervisor, vakgroepvoorzitter, medisch manager of bestuurder ben je je vaak minder scherp bewust van deze power dynamics. Terwijl juist jij als rolmodel veel invloed uit kunt oefenen op het constructief maken van de power dynamics en het creëren van een veilig werk- en leerklimaat. Het is dus handig om bewust te zijn van macht en invloed en dit positief te benutten.

WERKWIJZE

De training investeren in een veilig werk- en leerklimaat is bedoeld voor ervaren professionals waaronder medisch specialisten, opleiders, supervisors, vakgroepvoorzitters, medisch managers en bestuurders. Je maakt diepgaand kennis met de begrippen power dynamics en deep democracy en leert vervolgens over de rol en werking ervan. Daarna oefen je samen met een trainingsacteur hoe je negatieve aspecten van power dynamics herkent en bespreekbaar maakt én positief invloed uit kunt oefenen op het versterken van een veilig en constructief werkklimaat.

De training wordt verzorgd door Noël Battal en Natasja Looman. Natasja Looman doet daarnaast onderzoek naar intraprofessioneel samenwerken tussen artsen en de rol van context, cultuur en machtsdynamiek. In november 2022 promoveerde zij op dit onderwerp. In een training komen Noël en Natasja snel tot de kern. Je maakt kennis met praktische technieken die je direct kunt toepassen in je eigen situatie.

SCHRIJF JE NU IN!

Wil je je nu inschrijven of advies over een training op maat? Dat kan via www.academiemedischspecialisten.nl of via ons inschrijfformulier. Uiteraard kunt u ons voor vragen of opmerkingen ook bellen op 0633974945.