Menu

Stress management training

“Stress de baas, Regie over jezelf”
Stress behoort tot een van de meest voorkomende psychische klachten. Niet verwonderlijk dat mensen steeds vaker te maken hebben met stress-, spanning- en burn out klachten en onderpresteren. In deze cursus leer je technieken om je eigen én andermans stress vroegtijdig te herkennen en te managen. De technieken zijn direct toepasbaar in je eigen (werk)situatie.

WANNEER GEVEN WE DEZE TRAINING

Wanneer: Waar:
-Tweedaagse cursus (10.00-17.00 uur) OP AANVRAAG of *Tweedaagse cursus (voor studieadviseurs van HBO’s/ Universiteiten op 5 & 26 april 2024 *Congrescentrum In de Driehoek, Willemplantsoen 1c, Utrecht zie  https://www.lvsa.nl/cursussen/cursusaanbod/stressmanagement

WELKE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

  • Stress reductie
  • Mindfulness
  • Het managen van energienemers en energiegevers
  • Gedachten management
  • Faalangstreductie
  • Neuro linguïstisch programmeren
  • Gesprekstechnieken om anderen te helpen
  • En meer…

INHOUD VAN DE TRAINING

Stress is een vorm van druk en spanning die optreedt als reactie op externe prikkels en die gevolgd wordt door lichamelijke en gedragsmatige processen. Kortdurende stress kan mensen helpen om alert te zijn en goed te presteren. Langdurende stress leidt daarentegen dikwijls tot lichamelijke en psychische klachten zoals rusteloosheid, vermoeidheid en concentratieproblemen. Mensen staan steeds vaker gedurende langere tijd achtereen onder druk of kampen met stress situaties die elkaar snel opvolgen. Het is zinvol dat de stress(klachten) in een vroeg stadium  worden herkend en om hier effectief (preventief) mee om te gaan. Het leren omgaan of verminderen van stress wordt stressmanagement genoemd.

WERKWIJZE

In deze cursus leren deelnemers hun eigen stressoren en stressreacties te herkennen. Vervolgens gaan zij aan de slag met verschillende stressmanagement en faalangstreductie technieken om effectief te kunnen omgaan met stress op cognitief, fysiek en gedragsmatig niveau. Daarna wordt behandeld hoe je anderen kunt begeleiden bij het omgaan met diverse soorten stress en stressreacties. De training bestaat uit theorie, demonstraties, oefenen met technieken, uitwisselen van ervaringen.

WAAROM IS STRESS AANPAK ZO NOODZAKELIJK

Een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkgerelateerde (psychische) klachten. Daarmee is werkstress de meest voorkomende beroepsziekte en het grootste beroepsrisico in ons land!

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/12/21/1-op-de-3-gevallen-ziekteverzuim-door-werkstress.html
http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/05/13/vierjarige-aanpak-van-beroepsrisico-nummer-1-werkstress.html

SCHRIJF JE NU IN!

Wilt jij jezelf nu inschrijven of advies voor een training op maat? Dat kan geheel vrijblijvend via ons inschrijfformulier. Uiteraard kunt u ons voor vragen of opmerkingen ook bellen op 0633974945.

Schrijf je nu in