Menu

Masterclass Stressmanagement

Deze masterclass Stressmanagement kan worden gevolgd als een vervolg op de tweedaagse cursus of als losse masterclass voor studieadviseurs, studenten begeleiders, supervisors, docenten. Deze masterclass is bedoeld als verdieping en verbreding m.b.t. thema stress & stressmanagement. Deelnemers krijgen enerzijds de gelegenheid onderdelen stress/management op te frissen, uit te wisselen en/of aanvullingen van de trainer te krijgen. Anderzijds zal de trainer nieuwe, aanvullende theorie en technieken aanreiken om studenten met stressklachten nog verder te kunnen begeleiden.

Deelnemers krijgen de gelegenheid van te voren de trainer te mailen met speciale verzoeken en vragen.

WELKE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD

  • Je leert hoe studenten de connectie en verbinding kunnen maken/verstevigen middels een krachtige methode
  • Je leert de zeven niveaus/ manieren van ontspanning en rust die mensen nodig hebben om daadwerkelijk te kunnen ont-stressen.
  • Je gaat aan de slag met alle zeven manieren van rust en herstel.
  • Je leert welke invloed onze mindset heeft op stress en hoe studenten dit kunnen bijsturen
  • Je leert een eenvoudige, praktische ademtechniek (nuttig voor jezelf en voor je studenten), die een directe impact heeft op stress, concentratie, slapen en gemoedstoestand.
  • En meer …

Inhoud

De essentie van de cursus Stressmanagement en Faalangstbegeleiding is dat de student zijn stress en/of faalangst vroegtijdig leert herkennen en managen. Hoe ondersteun en begeleid je dit als studieadviseur, docent of supervisor? Tijdens de masterclass ‘stressmanagement’ komen diverse technieken aan de orde m.b.t. omgaan met stress en faalangst op cognitief, fysiek en gedragsmatig niveau. Technieken om zelf toe te passen en waarmee je studenten met stress en/of faalangst kunt begeleiden.

WERKWIJZE

  • Tijdens en na Covid is het voor veel studenten lastig gebleken om zich echt verbonden te voelen met anderen. Dit werkt stressverhogend. Je leert hoe zij de connectie en verbinding kunnen maken/verstevigen middels een krachtige methode.
  • Uitrusten is één manier van ontspanning, maar mensen hebben zeven niveaus/ manieren van ontspanning en rust nodig om daadwerkelijk te kunnen ontstressen. We gaan met alle zeven manieren aan de slag.
  • Je leert welke invloed onze mindset heeft op stress en hoe studenten dit kunnen bijsturen.
  • Je leert een wetenschappelijk, onderzochte ademtechniek ademtechniek (nuttig voor jezelf en voor je studenten). Uit onderzoeken blijkt dat deze techniek een directe impact heeft op stress en gemoedstoestand: studenten kunnen beter ontspannen, beter slapen, en beter concentreren. Je leert hoe deze ademtechniek werkten hoe je dit aan studenten kunt introduceren en leren.